Hej!
Nu har Rotnäsarn experimenterat lite igen... Jag blandade ungefär lika mängder av opastöriserad äppelcidervinäger och vildjästkultur. Vildjästkulturen är i huvudsak för mjöd, men tänkte att det vore kul om man kunnde hitta på något nytt! De blandades i äppeljuice för att tillföra mer socker att jäsa.
Men! När jag skulle titta till den för några veckor sedan hade den bildat geléartade plattor vid ytan! Så jag lät den stå tills idag då jag silade bort dessa. Vätskan luktar klart och fint av vinäger och geléplattorna inget särskilt.
Men då undrar jag. Vad har hänt? Vanlig vinäger bildar väl inte dessa geléplattor? Jag tycker att de liknar kombucha- eller volgasvamp, men då jag inte har någon erfarenhet av den så har jag ingen som helst aning!
Plattorna är som lätt slemmiga och aningen "hårdare" än gelé. Den tjockaste är ca 0,5cm och den tunnaste ca 0,1-0,2cm. De är transparenta och simmigt vita.
Är det någon som har koll på detta?
Är otroligt tacksam för svar!
//Rotnäsarn