Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Biodling / SV: aluminiumnät
« Senaste inlägg av Walapanut skrivet Idag kl. 04:32 »
Jag tror att allt har sina fördelar. Och nackdelar med varandra.
2
Höns: Raser / SV: Bra kombihöns
« Senaste inlägg av Walapanut skrivet Idag kl. 04:31 »
Kycklingen som du matar Hur många ägg?
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av BjörnBjörn skrivet Idag kl. 02:10 »
Har följt denna tråden ett tag och vill bara tacka malarmaster med flera för att de tar sig tid att dela med sig av sin kunskap, uppskattas mycket och jag tycker det är tråkigt att TS ofta svarar med en mycket tråkig ton.

Gällande detta projekt tycker jag mig se mycket stora svårigheter, verkligheten skiljer sig ofta åt från sagorna. I Bamse blir Vargen snäll av att få vara med och bygga stall och ta hand om den lilla åsnan, så funkar det inte i den riktiga världen.

Jag motbevisas gärna, enligt mig kan TS inte sätta spaden i marken fort nog om detta hade kunnat fungera, men min krassa gissning är att denna tråden och TS frekventa kontakter med div olika myndigheter och liknande är allt detta kommer vara.
4
Bygga och renovera / SV: Hur stor verkstad behöver man?
« Senaste inlägg av boonzo skrivet Idag kl. 01:17 »
Glömde bort den här tråden, men tackar så mycket för svar, Jag har ritat upp det nu i storlek 6x8,4 m och det kommer bli kanon, har dock ändrat mig ang ryggåstaket, det får bli takstolar.

Ang isolering under plattan så kan man tydligen köra både utan armering, isolering och dränerande gruslager  ::)
http://www.bilgalleri.dk/fotoalbum/billeder/50kvm-garage--vaerksteds-projekt/85469

Skämt och sido! Tackar för svaren! :)
5
Rörmokare och elektriker var inte jätteimponerade av mina planer på värmekabel. Fanns visst bara 100m och det var stor risk att den redan nedgrävda vattenslangen inte var tillräckligt rak. Så jag har klurat vidare och vill försöka dra el från närliggande belysning och använda till en eluppvärmd vattenkopp. Det är väl ganska stor risk att vattnet fryser i vattenledningen men rörmokaren säger att det inte kommer att frysa sönder, att slangen tål det i sånt fall.

Poängen skulle vara att slippa släpa vatten vintertid (jmf thermobar eller annan lösning där vatten fylls på). Har sett vattenkar med en kula som trycks ned när djuren vill dricka som ska hindra vattnet från att frysa, men då behövs ganska många djur i hagen som är ute dygnet runt för att det ska fungerar och jag tar in djuren för natten.

Finns det egentligen några andra alternativ?
6
Som så ofta häpnar jag över hur mycket folk på det här forumet kan, tack för bra råd!  :)
Har haft fullt upp med annat men har haft en ständig blick på termometrarna och jag tror att det fungerar bättre än tidigare i alla fall.

Jag tror att det brinner ca 8 timmar per dygn som det är nu, och med tanke på att det inte är kallt och att värmen inte är påslagen i varken stall eller bostadshus så stämmer uträkningen med 14t brinntid bra.
Den lilla snö som kommit smälter ovanför ena kulverten så det syns väldigt tydligt var den går, om det är vanligt läckage eller mer än vanligt vet jag inte.
Vattentrycket var just det som spökade första året, alla missade att det av någon anledning finns två olika vattensystem med olika tryck. Och sen åkte vi naturligtvis på en vattenskada också när vi fyllde upp trycket i rätt system.
Pannan är nysotad och sotad enligt regelverk sedan vi flyttat in, men innan dess finns det i alla fall inga protokoll på att den är sotad på, ermh, flera år.
Temperaturen i pannan vet jag inte men det är 80C på vattnet som går från panna till ackumulatortank. En bra dag när eldningen fungerar är det 60-80C i övre delen av tanken och 50C i undre. Bara 40C skickas ut via kulverten, varför förstår jag inte riktigt, och 25-30C kommer tillbaka.

Om jag får lite tid över nu så ska jag försöka hitta en vvs-ingenjör eller annan som kan hjälpa mig. Vore bra om det gick att få i glykolvatten så att jag slapp elda för hela systemet när jag egentligen bara är intresserad av en liten del. Ska rita upp och mäta, nu tycker jag mig i alla fall se en logik nu när vattnet cirkulerar. Att samköra med bergvärme vore drömmen, och det var så det stod i prospektet när vi köpte huset, men bergvärmeinstallatören säger att det troligen inte går eftersom bergvärme bygger på att varmt vatten kyls ned eller om det är tvärt om och då går det inte att skicka in uppvärmt vatten från vedpannan.
7
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av ensamhet skrivet Igår kl. 22:03 »
Inte undra på att det blir rörigt i den här tråden. och mycket upprepande och tjafsande.
Först snackas det om för låg lön och hörsägen att det är låg lön i norr.
När det ifrågasätts, så växlar det över till vad en egenföretagare debiterar.
8
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Igår kl. 21:49 »
Du snackar debitera som egenföretagare antar jag, jag snackar anställd med lön.


Det är ju sak samma. Använda bara omvandlaren, så får du enkelt fram företagarnas löner: http://www.driva-eget.se/kalkyler/faktura-eller-lon
9
Kor finnes / Fjällkviga + tjur säljes
« Senaste inlägg av Carolina_V skrivet Igår kl. 21:47 »
Hej!
Funderar på att sälja vår lilla fjällkviga/kalv + hennes pappa om rätt hem dyker upp. Lilla Sotta blev moderslös vid ca två månaders ålder och hennes pappa tog hand om henne väldigt väl. Det är min 12-åriga sons kor från början, men han tappade lusten när hans älskade ko dog. Finns rätt hem kan vi transportera dem inom rimligt avstånd.
Annons med bilder finns på blocket:
https://www.blocket.se/landskrona/Fjallkviga___fjalltjur_76637399.htm?ca=23_9&w=0
Vänliga hälsningar
Carolina
10
Getslakt & tillvaratagande / SV: Bockslakt
« Senaste inlägg av Permission skrivet Igår kl. 21:15 »
Get har ju för övrigt det överlägset (inom vissa delar) kött man kan äta.

#ätmerget
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

167 gäster, 3 användare
Kronhjorten, BjörnBjörn, per.martinsson

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser