Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om odling / SV: Vilken säd ger mest per ytenhet?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 14:45 »
 (:)  Städat lite lite...
2
Getraser & avel / dvärgget
« Senaste inlägg av Tossefarmors gård skrivet Idag kl. 14:32 »
Jag har tidigare haft lantrasgetter, som jag fick ta bort för att de var sjuka. Men saknaden efter getter är stor, och nu funderar jag på dvärggetter. Hur svåra är de att stängsla in? Hade aldrig några probelm med de gamla getterna. Hur gör man med dem när det är riktigt kallt, klarar de av den kylan? Kom med alla sorters råd, både negativa och positiva tas tacksamt emot.
3
Bygga och renovera / SV: Koka om rödfärg?
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 14:17 »
 För mej hade en del rödfärg frusit. Passade på att ställa spannen i glöden efter riseldning och det gick fint. Satte inte till något mer än pinn rörelse.
4
Kontakter / SV: Önskar kontakt med vattenfolk mfl
« Senaste inlägg av skeppskatten skrivet Idag kl. 14:02 »
Vad roligt! Är det en plast- eller träbåt? Ja, det vore verkligen roligt om det kunde bli ett litet gäng alternativare "med båt"... Nu är jag ju inte där än, men hoppas komma dithän såsmåningom :)
5
Kontakter / SV: Önskar kontakt med vattenfolk mfl
« Senaste inlägg av mizzarrogh skrivet Idag kl. 13:55 »
Jag har en gammal segelbåt jag håller på att renovera, nu är det kanske litet långt borta, men jag tycker också att det vore skoj om man var ett litet gäng som hade liknade intressen, jag håller även på med sportdykning. Tyvärr verkar segling vara litet av en generationsfråga häruppe... Känns som en döende sport här, vilket är synd tycker jag. Min gamle seglarkamrat gick bort i sjukdom för några år sedan.

6
Redskap, verktyg och maskiner / SV: Några liefrågor.
« Senaste inlägg av mizzarrogh skrivet Idag kl. 13:52 »
Jepp, där hade vi det. Enkelt om det bara heter fyrkantsbits på svenska...

Gjorde en liknande av fyrkantjärn till en gammal borrmaskin  för en tid sedan, det var inte särskilt svårt.7
Biodling / SV: Överblivet vinterfoder
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 13:35 »
Njae, på sätt och vis är det ju inte fel att de får arbeta med att dra ner fodret. Men att ge en eller två helt täckta foderramar per samhälle är inte skadligt.
8
Biodling / SV: Överblivet vinterfoder
« Senaste inlägg av jotunulf skrivet Idag kl. 13:28 »
Tack! Det jag egentligen undrade över ang om det skulle funka var om det finns något egenvärde i att de drar ner vinterfodret själva. Men det gör det alltså inte ...?

Postat med Alternativ.nu´s app
9
Bygga och renovera / SV: Koka om rödfärg?
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 13:24 »
det går visst att koka om inte bara frusen utan sådan färg som stått länge och skiktat sig. gjordes förr men idag är det näppeligen lönsamt om man räknar in arbetskostnad.
bryr man sig inte om den kostnaden kan man ju lägga tid på proceduren. det som händer när den fryser eller skiktar sig är ju att linoljan separeras och pigmenten sjunker till botten. Man behöver värme för att få det hela att gå ihop igen.
Förr kokade jag all rödfärg själv,använde en vedeldad tvättbalja och kokade upp flera omgångar så det täckte säsongens behov. Men priserna sjönk stadigt på rödfärg så det blev totalt olönsamt när man kunde köpa färdig färg för någon hundralapp o ibland mindre än så.
sedan la Falun om och vägrade sälja pigment utom till några få och priserna steg raskt.Problemet var att det inte gick att köpa rätt pigment.
Nu är det återigen en massa "pirat" färg på marknaden till superlåga priser men det är slamfärg kokad på helt annat pigment än det ursprungliga och åldras helt annorlunda.
den äkta Falu rödfärg ligger idag här i Småland på runt 450-500 .- per 10 liters burk. ändå ett billigt pris om man jämför med annan färg.
10
Bygga och renovera / SV: Koka om rödfärg?
« Senaste inlägg av kurt skrivet Idag kl. 13:17 »
"Generellt sett är färgen förstörd om den frusit.
Man kan försöka koka om den. Då gör du en ny mjölredning med ungefär 5 viktprocent mjöl, blandar den i färgen och kokar upp färgen på nytt så att den tjocknar och går att blanda ihop till en jämn färg."

https://falurodfarg.com/tips-och-rad/fragor-och-svar/
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser