Canellinisoppa (vitbönsoppa)
Fräs lök och vitlök i smör Lr olja.
Slå över vatten+fond/buljong samt lite vitt vin (om man inte har nån vinslatt över så ta lite pressad citron eller nån msk ljus vinäger.)
Skala och tärna ner potatis i bitar, gärna en morot oxå.
Smula ner lite rosmarin och ev. Lite timjan.
Låt koka tills potatisen är mjuk.
Häll i en burk kokta canellinibönor Lr andra vita bönor (mörka bönor gör soppan mindre aptitlig i färgen...)
Tillsätt även en rejäl klick cremefraiche.
Låt koka upp. Mixa till slät och krämig konsistens.
Smaka av med mer fond, pressad citron, salt och peppar.
Toppa soppan med något av följande: Krispiga krutonger, örtolja, varm nystekt halloumi i bitar, Hemgårdens bacon, knaperstekt (inte särskilt vegetariskt men gott!!) smulad chevreost.