Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Höns finnes / SV: Ölandshöns (4 höns + 2 tuppar) i östra Småland
« Senaste inlägg av flashing22 skrivet Idag kl. 11:02 »
Hej, har du dessa höns kvar?? En räv gör livet surt för mig just nu...kommer inte att släppa ut några mera höns från hönsgården..var bor du??
Hälsningar Helen Josefsson i Västervik
2
Övrigt om odling / SV: Hur gödsla djupbäddar?
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Idag kl. 10:46 »
Har man lätt sandjord så gäller det att få ner mycket organiskt material..Kompostkvarn att mala grenar är bra t.ex. En mindre jordfräs borde vara ett riktigt arbetsbesparande redskap vid nermyllning av det organiska materialet. Kan ju fräsa försiktigt inte pulverfräsning...
3
Kollektiv för självhushållare / SV: Söker kollektiv med likasinnade
« Senaste inlägg av VS skrivet Idag kl. 10:44 »
Hej,

Jag har sett ett antal enskilda annonser som söker kollektiv. Om jag vore du skulle jag försöka samla ihop några av dem och satsa på den här

https://www.alternativ.nu/index.php?topic=190739.0

Kanske lyckas, hoppas gärna också det men om inte få lite träning om ett och annat, förlorar inte mycket förutom tiden men det klarar du galant med skratt och easy going life attityden :) Good luck!
4
Frukt & bär / SV: Wedge grafting
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Idag kl. 10:34 »
Den där ympmetoden på filmen borde heta triangulering på svenska...
5
ok, då skruvar jag medsols för att lossa.
6
Grönsaker / SV: Tomater
« Senaste inlägg av karsan skrivet Idag kl. 08:47 »
Jag vet inte om man får tidigare tomater för att man planterar ut tidigare.  Det sägs ju att tomater  vill ha minst 8+ grader på natten, men jag tror de klarar lite kallare.  Fast kanske hämmas i växten. 
 Min strategi i alla såna här frågor "vilket alternativ är bäst?"  är att göra båda.  Har du flera plantor, plantera ut en nu, och så en i veckan eller var 10de dag  tills det blir normal tid. 

Sen blir du en kunskapskälla som kan ge råd till andra.
7
Grönsaker / Tomater
« Senaste inlägg av Nicken skrivet Idag kl. 06:33 »
Hallå...

Jag har några tomatplantor inne på fönsterbrädan... förr om åren har jag planterat ut dem i slutet på maj, men jag tycker jag har fått väldigt sena tomter... jag tänkte pröva att plantera ut dem till helgen, vad tror ni, är det för tidigt,bor i stockholmsområdet...

// Nicklant


Skickat från min iPhone med Tapatalk
8
Biodling / SV: Hur länge klarar bin postgången?
« Senaste inlägg av Små skrivet Idag kl. 00:24 »
Med några följebin i liten bur så är nog minst hälften av drottningarna döda efter en vecka. Men tar postgången så lång tid?
9
Bra argument där tror jag!

Om man noga tätar/drevar och isolerar "gränslandet" genom väggen finns förstås risken att ett hölje av plåt (aluminium ibland, oftast tunn pulverlackad stålplåt skulle jag tro) bildar en köldbrygga och stjäl en del av vinsten med tricket. Och därtill risken att få kondens närmast innerväggen... Plus det extra byggtekniska krånglet, skyddandet av baksidan/utsidan och inte minst strulet när det blir dags att byta kylskåpet. Så nä, jag skippar nog denna idé och får lite större frihet i rumsplaneringen. Tack för synpunkterna!
10
Måste BYGGA huset först... Kostar svett och pengar, vilket det absolut är värt, men då vore det ju trevligt att ha åtminstone en kvalificerad gissning om vad avstyckningen skulle kunna stupa på. Att stycka av mark som är bebyggt med en komplementbostad av attefallstyp SKA gå bra om huset uppfyller kraven för permanentbostäder, men det kan ju hända att Lantmäteriet finner andra skäl att ge nobben. Kan inte begripa varför de blankt vägrar rådgivning. Å andra sidan fick jag faktiskt råd muntligt via telefon första gången jag ringde till dem, så jag ska nog försöka igen och igen.

Kan det finnas andra sätt att bilda sig en uppfattning om oddsen för en avstyckning? Något annat webbforum än Alternativ.nu med kunnigt folk kanske?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser