Nej, får blir inte berusade eftersom de är idisslare. De tar upp alkoholen på ett annat sätt kan man säga och det blir energi. Kor som får energibrist (acetonemi) efter kalvning när de kommer upp i full mjölkproduktion och inte orkar äta lika mycket som de producerar för ger man glykol = alkohol som man har i kylaren på bilen för att den inte ska frysa på vintern. Det är ju väldigt mycket energi i alkohol. (Tänk ölmage
) Det blir en riktig energi kick för dem och så kommer de "ikapp" lite med energiintaget. Grisar har samma matsmältning som vi människor, en mage och en massa tarmar efter det. Jag har också varit med och hällt starköl i suggor. Det brukar vara väldigt effektivt
Adoptionsgrind tycker jag också brukar funka bra till fåren. Tänk på att det tar i genomsnitt nästan 6 dygn för en tacka att acceptera ett adoptionslamm, så det lönar sig att vara envis! (Läste jag på lammproducenterna.org förra våren när jag precis hade bestämt mig för att lägga ner det här med adoptioner. Men det hjälpte!)