Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur "piffar ni till" era scones?  (läst 2573 gånger)

Molly333

  • Inlägg: 117
    • Skåne
Hur "piffar ni till" era scones?
« skrivet: 10 jul-15 kl 20:39 »
Jag är i "baktagen" igen och medans mina grunddegar till surdegsbröd sakta men säkert växer och utvecklas, funderar jag nu på sätt att piffa till mina scones. Bakar dem relativt ofta så det gäller att hitta på nya smaker! Idag provade jag att ta i liiite vanilj och så penslade jag dem med ägg. Riktiga kalas-scones blev det, både goda och trevliga att titta på!

Hur bakar ni scones?

Molly

LimJans

  • Inlägg: 8881
    • Dalarna
SV: Hur "piffar ni till" era scones?
« Svar #1 skrivet: 10 jul-15 kl 20:43 »
Brukar ha i iMat Fraiche eller Alpro naturell soygurt som vätska, det ger lite syrlig smak. Finns det någon hårdost i kylen använder jag gärna den, finriven. Dock inte Astrid & Apornas Jeezly, den blir så söt och konstig (och klistrig när den smälter...). Nu har jag Cheddar Sheese från Bute Island hemma, den skulle säkert bli god att ha i. Örter kan också vara gott i, det ger lite smak :)

Skogsstjärna

  • Inlägg: 84
    • Västergötland
SV: Hur "piffar ni till" era scones?
« Svar #2 skrivet: 10 jul-15 kl 20:57 »
Brukar ha fil samt honung i sconesdegen,ibland lite musli också.

Molly333

  • Inlägg: 117
    • Skåne
SV: Hur "piffar ni till" era scones?
« Svar #3 skrivet: 10 jul-15 kl 21:27 »
Låter smakens alltihop! Blir morgondagens frukostbröd!

Molly

Nikenik

  • Inlägg: 113
    • -
SV: Hur "piffar ni till" era scones?
« Svar #4 skrivet: 11 jul-15 kl 00:18 »
Filmjölk och något "fint" mjöl som t.ex dinkel eller durumvete brukar bli bra. Har testat med att blanda i ca.20% skrädmjöl också. Fast har man i för mycket tycker jag det smakar lite bränt...

LimJans

  • Inlägg: 8881
    • Dalarna
SV: Hur "piffar ni till" era scones?
« Svar #5 skrivet: 11 jul-15 kl 08:46 »
Filmjölk och något "fint" mjöl som t.ex dinkel eller durumvete brukar bli bra. Har testat med att blanda i ca.20% skrädmjöl också. Fast har man i för mycket tycker jag det smakar lite bränt...

Skrädmjöl är ju rostat så ja, det kan bli en lätt bränd ton av det  :-\

Idd

  • Inlägg: 70
    • Skåne
SV: Hur "piffar ni till" era scones?
« Svar #6 skrivet: 11 jul-15 kl 09:44 »
Skulle kunna va spännande att blanda i te, kanske passar sig i frukostbullar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

579 gäster, 3 användare
xaelanar, von tratt, Tångräkan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser