Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Söker bivaxspill från honungsslungning!  (läst 1927 gånger)

Thomas_

  • Inlägg: 1661
  • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
    • Skåne
SV: Söker bivaxspill från honungsslungning!
« Svar #20 skrivet: 25 aug-17 kl 07:43 »
Ja, och enda metoden de hade för att förnya var genom svärmning... med 300 svärmande samhällen förstår man varför de stiftade lagar om vem som äger svärmen. "Flyga bi bort i annans skog, och följer ägaren dem till stock och hål, märker samma träd, och giver det byamän tillkänna; have ingen våld honom dem förtaga"

 ;D
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten

biåke

  • Inlägg: 9
SV: Söker bivaxspill från honungsslungning!
« Svar #21 skrivet: 30 dec-17 kl 10:36 »
Ett tillrättaläggande för Karlsdotter. Drönarramarna   tas inte ut förrän cellerna är täckta med vax (innehållet i cellerna är då larver i puppstadiet . en del låter hönsen ta hand om dr.ramen andra låter fåglarna ta hand om dom Ett bra tillskott  när inskterna är för få. Kanske vår framtida tillskottsmat. Rostade larver skall vara av högt värde.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

68 gäster, 5 användare
idstam, garderk, Banelinjen, Marcus Karlsten, olleryd

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser