Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Skogsbruk / SV: Röjning av mark..
« Senaste inlägg av Gurkmeja skrivet Idag kl. 21:32 »
Kanske ska våga mig på en röjsåg iaf då
Kommer vara där & vattna. Bara nu jag är på tillfälliga villovägar. Har tänkt mig ett gäng pallkrageodlingar iaf (3 kragar höga) bra för en stundvis svag tant plast el kartong på mark är ju bra, men för ett växthus modell större behöver jag nog göra ngt mer för att plana ut marken, som är rejält oigenomträngbar skulle jag nog säga... Men ny översikt och uppenbarelser kanske kommer efter att jag har röjt med den där röjsågen en stubbfräs. Den får man hyra in, eller hur?

Postat med Alternativ.nu´s app

2
Skogsbruk / SV: Röjning av mark..
« Senaste inlägg av Brukspatronen skrivet Idag kl. 21:25 »
Hur pass stora är de största träden? Börjar de bli större än 10cm i diameter så kan du nog glömma att djur ska ”göra jobbet”, i varje fall om du inte är beredd att låta marken ligga väldigt länge och rötter och stubbar ska multna ner.

Gå isf loss med röjsåg och motorsåg och ta reda på ved och ris. Låt sedan en grävmaskin bryta stubb, rötter och sten. Det går snabbt med en lite större maskin och en någorlunda van maskinist. Vipps har du tid över till sådant som du tycker är roligt, som att odla och bygga växthus.
3
Vad har du för eldstad? Har du en kökspanna? Står det vatten i systemet nu? Om elen är på så tror jag det mest är målarfärg som behövs för att få ledningarna fina. Ett råd som jag fått var att ordna det trivsamt i en del åt gången. Vist det är dyrt med el men det är svårt att vara utan. 24 eller 12 volts el som du kan producera själv är både osäkert och du måste kunna serva den själv. Det är krångligt och fodrar kunnande. Lägg du in din ved i ditt magasin och lämna dörren öppen så där är ventilerat.
4
Meka / SV: Nytt problem släpkärran
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 21:04 »
Om man ska byta axel och vill slippa göra regbesiktning av släpvagnen, så underlättar det om den är av samma märke som den gamla axeln.  Det är bra att uppge axelns TSV-nummer när man ska köpa ny.
5
Du kan sätta en jordfelsbrytare i centralen så får du reda på en del om läckaget i elledningar och apparater. Kan vara irriterande, men kan göra att du slipper brand. Inte 100%-igt, men bra för säkerheten.
Har man så mycket läckage i en elledning att det löser ut en JFB är det riktigt illa. Men oavsett så kräver det ju en jordledare i kabeln, vilket det kanske inte finns om det är gamla grejer
6
Skogsbruk / SV: Röjning av mark..
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 20:38 »
Lägg ut svart plast, den gör att det multnar under, så får du en fin ogräsfri jord att odla i efter ett år. Ta till rejält, en bra bit större än du från början tänkt, så slipper du vänta ännu ett år på att kunna odla.
7
Skogsbruk / SV: Röjning av mark..
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 20:35 »
En röjsåg behöver du!
Gör inte misstaget att köpa en mygga eller annat fjeseskit. Dom är jättebra men duger inte till hårdare arbete!
Utan köp en riktig masin från början.

 Skaffa dig en huggarkniv.
Då kan du enkelt gå ut och börja ta ner allt det lilla slyet.
Spara detta på hg då det kan bli grunden i hüggekulturer.
Skaffa dig kunskaperna att ta ner större träd eller be någon som kan att hjälpa med detta.

När du kommer så långt så är det ofta ganska enkelt att se hur går vidare med resten.

om du inte kommer vara där och kan ta hand om odlingarna så rekommenderar jag dig att jobba med upphöjda bäddar. Ca 50- 60 cm höga.
Det innebär oxå att du slipper gräva upp alla stubbar utan kan enkelt fräsa ner dom.
8
Hushåll / SV: Hur blir jag av med getingbon?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 20:24 »
Ett tips jag fått men ännu inte provat är att blåsa upp en papperspåse större än boet och sen sätta den bredvid getingboet. Dom tror då att dom fått oönskade grannar och flyttar.
9
Skogsbruk / Röjning av mark..
« Senaste inlägg av Gurkmeja skrivet Idag kl. 20:20 »
Projekt återta försummad tomtmark..
3 sidor med MKT högt gräs/sly & en hel del gamla trädfällen liggandes, stora stenar i backen, ojämn mark med vildvuxna träd. På baksidan har skogen vuxit helt inpå...
En del mkt stora träd runt stugorna kommer behöva tas ned. Letar bland olika firmor och funderar på om ngn slags "markberedningsmaskin" behöver användas för att komma åt grävbar mark?
(skall bli odling och mark för växthus)
Förr bestod tydligen trakten runtomkring av odlad mark, nu mest igenvuxen skog.
Eller borde jag utöver trädfällning istället fundera på att låna ett gäng getter som plöjer genom slyn och sedan lämna över till grisar som bökade upp marken
Luddig fundering kanske, men vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja
Postat med Alternativ.nu´s app

10
Meka / SV: Nytt problem släpkärran
« Senaste inlägg av rikardn skrivet Idag kl. 18:27 »
Lite beroende på vad det är för vagnstyp (jag har en IM-3000 1000kg), så har jag hittat kompletta axelpaket på nätet för mellan 4-5000kr inkl påskjutsbroms.

Man behöver veta totalvikt, c-c på bulthål i infästningen samt hur den är infäst. Vissa är bultade i chassit, andra har svetsfäste för chassit.

Jag lyckades renovera bromsarna som kärvade på mitt släp, nya klossar, nya vajrar så nu funkar dom.

/Rikard
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser