Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Grisar sökes / Minigris el hängbukssvin sökes
« Senaste inlägg av Theoneandonly skrivet Idag kl. 16:35 »
Kontaktannons åt min lilla gylta Lakrits.
Vill gärna ha sällskap i hagen.
Bor i en elstängslad hage med egen stuga.
Här finns även glada vovvar att busa med.

Skicka pm om det låter grymt bra!
2
Hushåll / SV: Miljövänlig impregnering
« Senaste inlägg av Berberis skrivet Idag kl. 16:23 »
Såg precis nu att det finns något som heter impregneringsvax. Kan det vara något?
3
Övrigt om höns / SV: Dessa tuppar
« Senaste inlägg av EvelinaG skrivet Idag kl. 15:33 »
Det är helt omöjligt att sia om. Han kommer garanterat att börja ta för sig mer men det betyder ju inte att han måste bli aggresiv. Är den aggresive tuppen pappa till den andre så är risken större att han tar efter beteendet. Tyvärr går den typen av beteende åtminstonde delvis i arv.

Dom är inte släkt så det ska inte vara någon fara i det avseendet. Men tänker att eftersom han sett hur den store beter sig så kanske han apar efter.

Tänker även att när vi nackar den stora tuppen kanske vi borde skaffa minst en ny tupp? Så inte den lille blir ensam tupp ifall det kommer påhälsning av rovdjur som tar honom och då står helt utan?
4
Övrigt om höns / SV: Dessa tuppar
« Senaste inlägg av Gamina skrivet Idag kl. 15:22 »
Det är helt omöjligt att sia om. Han kommer garanterat att börja ta för sig mer men det betyder ju inte att han måste bli aggresiv. Är den aggresive tuppen pappa till den andre så är risken större att han tar efter beteendet. Tyvärr går den typen av beteende åtminstonde delvis i arv.
5
Övrigt om höns / Dessa tuppar
« Senaste inlägg av EvelinaG skrivet Idag kl. 15:18 »
Jag har ett litet dilemma. Har 2 tuppar och den ranghöga tuppen har börjat bli väldigt tuff mot oss människor vilket är till min förtvivlan då han är underbart fin och väldigt redig med hönorna, en riktig gentleman.
Har även en yngre tupp som ligger väldigt lågt i rang och är väldigt rädd utav sig, vi har aldrig direkt hanterat honom utan han har bara fått hänga på.

Nu så går den stora tuppen på oss människor så fort vi visar oss ute i trädgården och kommer springandes för att jaga oss, står man still så antingen kommer han och stirrar ut en eller dansar om han inte attackerar och hoppar på en. Vi har småbarn och vill ju självklart inte att de ska bli attackerade av tuppen så han sporrar dom då han är av en ting ras så honom kommer vi att Nacka. Nu till min fråga; Tror ni den lille tuppen kommer förbi lite mesig eller tror ni han kommer ta över den äldsta tuppens beteende?
6
Övrigt om bygga & bo / SV: Bo i skogen
« Senaste inlägg av Bio Olofsson skrivet Idag kl. 15:13 »
Lol jag flyttar okså ut i skogen 28/9
Stuga utan el o vatten ingen toalett eller duch
så det blir ett äventyr tacksam för nyttiga tipp att överleva vinter i sverige har bott 17 år utomlands
mvh BIO
7
Spannmål och foder / SV: Vad odla?
« Senaste inlägg av Brukspatronen skrivet Idag kl. 15:02 »
Har man 15ha och vill sälja hö så är det rundbalat som gäller om man inte har ett väldigt intresse och tid för att sälja småbalar. Och då är man väldigt i händerna på vädergudarna.

Så jag tycker att man ska satsa på ensilage om man vill göra det lätt för sig. Att putsa av det är inga problem, men om man sitter i sitsen att man ofta/alltid behöver putsa det tycker jag man ska överväga att arrendera ut marken. Är mycket roligare om mark används produktivt.

Enklast är att köpa en färdig vallblandning men ett tips eftersom det är första gången du sår att slänga ihop en egen väldigt bred blandning så kan du roa dig på fritiden att kolla vad som trivs bäst på dina marker.
8
Frukt & bär / SV: Sorkarna gör mig galen!!
« Senaste inlägg av sofsky skrivet Idag kl. 15:01 »
PS Löken narciss ogillas av gnagare

Postat med Alternativ.nu´s app

9
Frukt & bär / SV: Sorkarna gör mig galen!!
« Senaste inlägg av sofsky skrivet Idag kl. 15:00 »
Mor min stack ned vattenslangen i sorkhålen... Oklart hur ofta du kan tänkas behöva upprepa denna procedur, men min mors gräsmatta blev sorkfri.

Postat med Alternativ.nu´s app

10
Bygga och renovera / SV: Behandla timmervägg inomhus
« Senaste inlägg av Visionaryrealist skrivet Idag kl. 14:46 »
Jag tänker också att gud så tråkigt det skulle vara om vi bevarade varenda timmervägg i hela sverige exakt så som dom ultrabyggnadsvårdsvetande ville ha dom. Miljontals kvadradmeter korrekt utförd byggnadsvård i all oändlighet.  Hela landsbygden ser ut som på 1800 talet med äggtempera ångande över nejderna så man nästan kiknar....

Inget nytänk. Ingen förändring. Inget att reta sig på. Bara klina om och trycka lika tapeter på lumppapp vart 50 år.

Nej jag tycker nog att man visst skall få slipa en och annan timmervägg om man har lust med det och tycker det är fint.

Sen skall man självklart beakta att vissa Miljöer är speciellt värda att bevara. Och att allt nytt inte är bra. Jag väldigt glad att det finns folk som bryr sig om och är engagerade och lär ut. Det skall ni ha en stor eloge för. Men att läxa upp folk som försöker fråga gör en bara sugen på att stoppa i sladden.....

Postat med Alternativ.nu´s app

Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser