Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad finnes / SV: Mindre gård utanför mellerud säljes.
« Senaste inlägg av Sariz Sariz skrivet Idag kl. 02:39 »
Har du möjligtvis lust att hyra ut kontakta mig gärna isf har en bostad sökesannons ute nu oxå här på sajten.
Bostad sökes helst igår är rubriken.
min-mail@post.com
2
Bostad sökes / ☝Torp /hus /lght bostad sökes helst igår!💚
« Senaste inlägg av Sariz Sariz skrivet Idag kl. 02:34 »
Hej!😨😂
Jag och min hund söker bostad inflyttningsbar redan nu i December!(Pga delvis ändrade planer och delvis på att familjesituvationen har ändrats.)
Så lite panik börjar man känna ja..😉😯
Har bott på lite olika platser i Dalsland tidigare men nu är det så att vi har inte tid att va kräsna å krångliga här utan bara ett fungerande boende med el och vatten någon slags toa samt dusch möjligheter finnes så är vi tacksamma. Har ingen bil just nu men kommer skaffa en såklart om jag behöver senare. Så önskvärt o viktigt att det inte ligger mer änn gångavstånd till buss/ tåg eller samhälle.
Jag är en tjej i 35årsåldern som tidigare har jobbat inom bygg bla men har sedan 7 år varit sjukskriven så behöver en fast punkt ett hem. Jag älskar gammla hus gårdar ja byggnadsvård självhushåll mm annars är djur det bästa som finns alltså och att ha lite projekt på g är rätt händig så. Allt beror på om det finns något ställe därute för mig nu annars blir det jobbigt läge alltså.
Men snälla om ni vet eller har något ni vill hyra ut en period kort eller lång litet eller slitet hör gärna av er är tacksam för alla tipps å svar man kan få!
Ekonomi å sånna bitar sköts referenser finns dom med osv.
Maila gärna på min-mail@post.com,.0768845954
Mvh Sara o Mr B
 
3
Kött och fisk / SV: Gräsbetat kött ?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 00:40 »
Råkade se den här tråden. Du får inrikta dig på lamm. När vi skickade lamm till slakt så hade de endast ätit gräs och druckit mjölk förstås. Tackorna däremot fick spannmål under vintern. Lamm växer ju till och blir slaktmogna över betessäsongen medan nöt oftast behöver längre tid. Men har du inte karens på din allergi? Jag menar, om djuret stått inne över vintern på foderblandning med t ex korn och sedan släpps på bete där det endast vankas gräs så tar det ju inte många veckor innan restprodukterna efter kornet försvunnit. Kaniner som man vill få annan smak på behöver inte gå på specialfoder länge innan de bytt smak. Kaniner förresten vet jag en familj som födde upp själva för att barnet var allergiskt mot något som fanns i köttet efter köpefoder.
4
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 00:15 »
Som jag ser det så produceras det bara Mercedes, BMW och Rolls Royce medan Skoda, Fiat och Opel lyser med sin frånvaro. Att sedan tro att det skall finnas begagnade modeller som passar den med liten börs för att kedjan skall hålla kommer inte att bönhöras. Fastigheter sjunker inte heller från nypris till noll på 20 år. Den som klagar på rött tänkande måste väl ändå inse att statarna måste ha sin länga?

Det är heller inte så att alla som kör Skoda är problemindivider, men det beror kanske på att staten/kommunen inte tvingar vissa grupper att köra Skoda genom att förvägra dem de andra märkena såsom man gjort på bostadsmarknaden där de allmännyttiga bostäderna varit i stort sett de enda som tagit emot tvivelaktiga personer eller grupper som förväntas kunna orsaka problem.
5
Fordonsdrift / SV: liten diesel
« Senaste inlägg av Skinfaxi skrivet Igår kl. 23:56 »
Vill du har bränslesnåla bilar med optimala motorer bör du köpa ett vw lupo 3l från årsmodell 2000 - 20004 eller en smart cdi. Båda har jag körd under 0,3 liter milen i verkligheten

Sent from my Moto G (5) using Alternativ.nu mobile app

6
Fordonsdrift / SV: liten diesel
« Senaste inlägg av Skinfaxi skrivet Igår kl. 23:54 »
Kubota framställer ganska effektiva små motorer. Med dom bör du klarar dig strax under 2 liter per mil. Men varför slösa så mycket bränsle? Ju mindre den motorn är i relation till den vikt den ska flytta desto högre bli förbrukningen.

Sent from my Moto G (5) using Alternativ.nu mobile app

7
Biodling / SV: Bigårdens Multikupan
« Senaste inlägg av Små skrivet Igår kl. 22:27 »
Är det struntprat, är det inte så att luften i båda kuporna med lika stora samhällen är lika fuktig, men träväggarna är tunnare med sämre u-värde, och det bildas lättare kondens när temperaturen faller på natten
8
Fordonsdrift / SV: liten diesel
« Senaste inlägg av JohnA skrivet Igår kl. 22:05 »
15 hk i en Saab 96 borde räcka till 60-70 km/h (vindstilla och plan mark) och då tror jag original utväxling (3800 rpm @ 100km/h) kan vara ganska lagom för en svag diesel. Vad den lille motorn faktiskt orkar beror inte bara på dess effekt och utväxling, utan även cylindervolym/vridmoment. 15hk låter som ca 500cc...? Jag har en liten tvåcylindrig Kubota industrimotor på 600cc som ger 10-12 hk vid 3200rpm. Denna har jag haft en rad olika tankeprojekt för och det mest realistiska i nuläget är att sätta den i just en saabgurka.  :)

Tidigare hade jag en trehjulig MC-bil från 50-talet, ca 250kg med encylindrig bensinmotor på 200cc och 10hk. Marschade 70-80 km/h på plan mark i vindstilla efter att ha nött en stund. Har också haft Fiat 126, 600kg bil, 2-cyl 600cc/23hk. marschade omkring 100km/h. Tredje motorsvaga bilen var en Fiat 127 med "halverad" originalmotor (två kolvar urplockade) och den marschade 80-90 efter en stunds nötande med sina dryga 500cc/25hk på 700kg bil. Saaben är ännu tyngre, drygt 900kg (tjänstevikt) men å andra sidan har den nog lite bättre aerodynamik är fiatarna. Har man bara fått upp farten i en motorsvag bil kan hög vikt ofta vara en fördel på landsvägen.

Blir utväxlingen i V4-lådan för hög kan man prova lådan från tvåtakts "långnos" eller 95, de är också fyrväxlade men har lägre utväxling. Med en liten diesel på en eller två cylindrar finns också möjligheten att få plats med en kilremstransmission mellan motor och växellåda, och även kunna använda denna som koppling. På så vis blir det enklare att laborera med olika utväxlingar.

Slutligen finns olika rallyversioner på växellådorna med specialdrev som gör dem mer tätstegade. Kostar sannolikt en slant dock.
9
Biodling / SV: Bigårdens Multikupan
« Senaste inlägg av Quercus skrivet Igår kl. 21:53 »
Citera
En träkupa har i princip alltid ett fuktigare klimat inuti än en kupa av cellplast.

Thomas med all respekt...dettat är kvalificerat struntprat och det hoppas jag du insåg även kort efter du skrev det. Det beror inte på om kupan är av frigolit eller av trä...vet inte om jag orkar förklara...kondens och fukt beror på många faktorer och väggarna in kupan spelar troligen en mindre roll...man bör i stället kolla taket på kupan och botten ventilationen. Vad som finns i kupväggen spekar mindre roll. Jag kan förklara vidare...för den som vill...men fråga Juno
10
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Igår kl. 21:37 »
ja men det finns inga billiga lgh att få tag på, dom byts sälan bort. sen med långtidsarbetslös ungdomar finns en ökad kostnad, dom sitter inte bara hemma och giamar hela dagarna, utan går ut och träffar polare. detta medför i sin tur att dom ställer till med bus (detta kostar mkt mer än att ta in dom på byggprojekt med bidrag från staten) en kriminell ungdom kostar samhället ca 3 miljoner per år. och det är en kostnad som jag inte kommer att nudda. Mqan måste se hela röda tråden och alla ev faror för att fatta  mitt koncept fult ut
ungdomsarbetslösheten har gått ner kraftigt och insatser för långtidsarbetslösa måste inriktas på utbildning,lärlingsutbildning m.m. Allt i syfte att få ett fast jobb i framtiden och det saknas inte jobb. bristyrkena växer hela tiden,det som saknas är att motivera de ungdomar som av olika anledningar tycker det är bättre att vara hemma.
håller med om att hitta billiga bostäder är svårt då folk i allmänhet vill ha en standard som de trivs med och att billiga lägenheter (som oftast hittas i det äldre beståndet)  renoveras till en högre standard=högre hyror. Men det är så efterfrågan ser ut och problemet med arbetslös ungdom utan bostad är just att de saknar inkomst att betala för sig. det kvittar hur låg standard man bygger,de kommer alltid att ha svårt så länge de saknar inkomst.
bostadsbristen hänger ju dessutom ihop med att vi tagit emot så många asylanter och många kommuner därmed måste låta dessa få förtur framför andra som inte direkt har akuta behov.
En annan fara är ju också att bygger man billigt,dvs med betydligt lägre standard med enda syftet att få tak över huvudet till arbetslösa bygger man framtida slum. alltså bostadsområden med fattiga,arbetslösa utan hopp eller ambitioner att skaffa sig ett liv. Ansvaret ligger enligt mig på individen själv,samhället ger resurser i form av utbildning och uppehälle under tiden.
Sådana områden finns redan nu,befolkade med just de asylanter som fastnar där pga en misslyckad integrationspolitik. vi behöver inte fler sådana områden utan en satsning på åtgärder som leder till jobb för dessa individer.
det är ju inte så att det fattas utbildningsmöjligheter,tvärtom stängs idag utbildningar pga för få sökande.
x-labs vision är fel väg. det kallas att utnyttja folk för egen vinning (det behöver inte vara just ekonomisk) . Hus skall byggas med utbildad personal och följa de regelverk som finns och med de löner som finns i avtal m.m.
För att få ner hyresnivåer är det andra faktorer som måste ändras. De kommunala regelverk som finns avseende mark,bygglov m.m måste ses över. de fördyrar kraftigt byggprocessen.vissa standardkrav måste också lättas upp,t.ex är många utförandekrav kraftigt detaljerade och leder till dyra kostnader.
samtidigt visar verkligheten att just kompetens är enormt viktigt. Skanska åker nu på en jättesmäll då det nybyggda karolinska drabbats av felgjorda badrum. 165 badrum måste rivas o göras om då fallen var felgjorda. skall vi gissa på att de som gjorde fallen saknade nödig utbildning?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

226 gäster, 6 användare
sonja på slätten, WP, ärt, Vitis, Tranhult, andreasalmborg

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser