Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kor finnes / SV: Rödkullekviga född nov-16
« Senaste inlägg av unstwita skrivet Idag kl. 12:49 »
Vart bor du? / Pris?
2
Biodling / SV: Pollenfälla
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 11:50 »
Av vad jag har hört genom årens gång, så har människokroppen ytterst begränsade möjligheter att tillgodogöra sig innehållet i färskt eller torkat pollen från bikupan.

Däremot så har den mycket goda möjligheter att tillgodogöra sig detta om man äter s.k. bibröd, dvs pollen av bina inlagrat och blandat med bland annat nektar i vaxkakorna. Själv äter jag bibröd, och märker viss påverkan på mitt välbefinnande genom detta. Vad som är intressant är att kunder/privatpersoner vittnar om att de återfått hårväxt på huvudet, lättare att hålla sin vikt, positivt påverkad syn, bättre balans osv genom konsumtion av bibröd.
3
Andra husdjur / SV: Vill bo på landet!
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Idag kl. 11:29 »
Ja, ögoninfektioner brukar gå fort - åt båda hållen!  Skönt att ni hann i tid!
4
Hej!
Hittade din tråd nu när jag skulle skriva min fråga. Fick du något svar på vad det kunde vara? Vi är med om liknande nu fast det är bara vår tupp som blivit ”drabbad”. Han började få fläckar/missfärgningar på öronskivorna i november och nu ser det nästan ut som små sårskorpor som flagnar.. Ser inge roligt ut men han själv verkar helt obrydd.
Han ruggar nu och verkar dessvärre få hjälp av sida damer, ser ut som fjäderplockning och att de är på de nya piggarna som växer ut. Inte lätt att vara tupp i vår hönsgård just nu :( Han ser minst sagt bedrövlig ut..

Ska försöka lägga in en bild där man kan se öronskivorna. Tar tacksamt emot tips och idéer på vad det kan vara.
5
Metall / SV: Smida kniv
« Senaste inlägg av Svart skrivet Idag kl. 10:20 »
Instämmer med Smedpeter. Det senaste inlägget här är bra att komma ihåg så slipper man själv prova och misslyckas. Vilket man iofs lär sig en massa på det med men då kan man få loss tid att göra andra lärorika misstag istället :)

Jag provade att härda en bit fjäderstål i olja först och den blev inte så hård som jag hade hoppats. I värmt vatten blev det bra. Jag resonerade som så att när jag inte visste mer om stålet än att det var fjäderstål så började jag med en provbit som jag härdade i olja, en provbit i vatten och jämförde genom att fila på den härdade delen.


Jag tycker väl för övrigt att det är en jättebra idé med en kniv av en hästhovsrasp trots den höga kolhalten. Man får bara tänka på och arbeta från de förutsättningar man har, hellre 1% kol och tung att slipa (men håller skärpan bättre?) än att göra sin första kniv i armeringsjärn och sen inse att det inte går att härda alls och bli besviken. Lite kan man väl ta ner hårdheten med anlöpningen om man har bra koll på materialet och temperaturen?
6
Metall / SV: Miljövänlig ässja
« Senaste inlägg av Svart skrivet Idag kl. 10:10 »
Det är skillnad på träkol och träkol också. Jag har oftast tillgång till hantverksmässigt framställd träkol på ren och barkfri björk och den är väldigt trevlig att jobba med. Men så har jag testat de billiga varuhusen och köpt träkolen som ger mest kilogram per krona och de är verkligen hemska att jobba med. Det blir så mycket aska att jag får släcka ässjan efter ett par timmar och aska ur, det ryker och det luktar ibland petroleum.
För mig är billig grillkol på (vad jag gissar är) rivningsvirke inte aktuellt. Varken för smide eller matlagning, då kan jag hellre koka flintasteken inne på spisen :)

Koks för min del om jag inte får tag på rätt träkol. Se till att få en bra storlek bara.
7
Biodling / SV: Pollenfälla
« Senaste inlägg av carusogugge skrivet Idag kl. 09:52 »
Pollen lär vara bra mot prostataförstoring, det finns att köpa sådan medicin på apoteket, nån som märkt effekt på prostatan av pollen från egna bikupor? Eller någon annan effekt på hälsan?
8
Metall / SV: Miljövänlig ässja
« Senaste inlägg av TW skrivet Idag kl. 08:51 »
Träkol är rent och fosilfritt men det går åt enorma mängder.

Jag skulle föreslå att du eldar med koks. Brinner renare än stenkol så du får visserligen koldioxidutsläpp men inte så mycket mer. Det tycker jag blir en skälig kompromiss. Då kan du använda gamla ässjan med alla fördelar den har i jämförelse med en liten gasolässja.

9
Bostad sökes / hus och mark sökes
« Senaste inlägg av sunkan sundquist skrivet Igår kl. 23:56 »
hejsan! Skickar ut en fördrågan om ett hus och mark där man kan ha både djur, bagarstuga och jobba med Permakultur och självförsörjning. Huset får gärna vara beboeligt men det spelar ingen roll om det är renoveringsbehov! Huset får gärna vara i Västerbotten, Jämtland eller Lappland! Kontakta mig på Sunkyar@gmail.com mvh Alex
10
Kollektiv för självhushållare / SV: Eko-kollektiv i Spanien
« Senaste inlägg av kervennic skrivet Igår kl. 23:23 »
Svart att leva pa landet. Min sambo som aer svensk ocksa klagar ibland. Men det aer ocksa tuff att leva i foerorterna (mycket knark och vald)...

Jag bor i Frankrike, daer vi flyttade. Och aeven om det aer lite mer folk haer aen i Norra Sverige, de som finns aer aggressivt anti alternativare och taenker maest pa att plundra marken foer att fa lite mer pengar och bygga hus till de rika som semestrar eller pensionerar. Sa att de alternativare som finns aer isolerade och saellan traeffas.

Till slut raecker foer mig naturen; men inte foer alla. Det aer viktigt att samarbeta, annars gar man i vaegen.

Alltid taenkt att bygga ett naetverk av gardar i Europa... Mest fick jag besoek hitills av amatoerer som var inte djup motiverade eller var mer interesserade av tungt bevaepnade"suvival" (vet inte hur de kan samla sa mycket...), vilket aer inte precis min grej.

Soeker sjaelv tillfaeliga medarbetare... eller mer om det tar. Ska laegga ett inlaegg pa "workaway" och haer naer jag far ingang min kyckling produktion igen sa att jag kan bjuda folk till riktig mat. Hitills har jag bara frukt, gronsaker och kaniner, sa att det blir lite dyrt foer mig att bjuda om jag maste koepa matt.

Jag tror att det behoevs en naetverk. Da kan man fa medarbetare, samarbeta, arbeta lite utifran foer att fa pengar. Jordbruk kan goera att man aeter billig (gratis) och bra; Det kan saenka kostnaderna, men det kan inte vara loensam foer att betala skatt och mark, med alla regler som infoers foer att fraemja de stora aktoerer (slakteri, marknad tider osv).

Det aer daerfor jag taenker att man maste samarbeta, sa att man kan behalla garden. Med ett riktig jobb vid sidan om, kan man inte vara en riktig odlare, utan en amatoer foer livet.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser