Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg-tips?  (läst 7238 gånger)

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Surdeg-tips?
« Svar #20 skrivet: 15 dec-15 kl 14:16 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2004.02.001

Anders S

  • Inlägg: 6171
    • -
    • Fröodling.se
SV: Surdeg-tips?
« Svar #21 skrivet: 15 dec-15 kl 14:31 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

Hur märker du att mjölksyrabakterierna inte har överlevt?

Vilka blir de praktiska konsekvenserna? Jäser det sämre eller inte alls eller blir det en annan karaktär på surdegen?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

427 gäster, 7 användare (3 dolda)
von tratt, Herr Nilsson, simon.arvestrand, Tjörnbo

* Forum

* Om tidningen Åter



- Underbar tidning eftet att jag läst flera nummer hos en väninna är det nu dags för egen prenumeration
/lena S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser