Rea

Showing 1 - 17 of 17 items
  • 45:- 60:-
    Rea

    En innehållsrik liten bok om pilodling och om hur pilkorgar tidigare tillverkats och använts, främst i Skåne. Det här är i huvudsak en historiebok men den innehåller också en hel del praktisk kunskap om olika pilarter, odling, beredning och flätning. 

    45:- 60:-
    i lager
  • 70:- 100:-
    Rea

    Mördarsniglarna blir ett allt större problem för många. Här är en liten bok i fickformat med praktiska råd och tips för bekämpning, varvade med forskningsrön. Det finns även en lista med snigeltåliga växter. 

    70:- 100:-
    i lager
  • 90:- 170:-
    Rea

    Späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder. Intressant för alla stora och små vedeldare. 

    90:- 170:-
    i lager
  • 100:- 150:-
    Rea

    Det har blivit väldigt poppis att odla i städerna nu: på tak, rivningstomter, fönsterbrädor, balkonger, parkeringar och i parker. I många fall är kanske inte den reella miljönyttan så stor, men experimenten fyller en pedagogisk funktion och kan säkert utvecklas till något riktigt bra. Eller kanske inspirera till en flytt ut på landet! ; ) Här får vi många...

    100:- 150:-
    i lager
  • 100:- 120:-
    Rea

    En grundbok för nybörjaren. Tydliga steg för steganvisningar för de vanliga stickteknikerna och några enkla och utvecklingsbara mönster som man kan göra med dem.

    100:- 120:-
    i lager
  • 100:- 120:-
    Rea

    Lär ut grunderna för den som aldrig stickat tidigare. Innehåller ett 20-tal olika beskrivningar av mössor, halsdukar, små väskor, kuddar mm -⁠många med ett lite ungdomligt, modernt stuk. En bok som nog även är lämplig för barn och ungdomar som vill lära sig att sticka. 

    100:- 120:-
    i lager
  • 120:- 200:-
    Rea

    Sugen på en honungsmenlons­smakande blåkorvsfrukt? Det här är en spännande bok om ovanliga och udda ätliga växter som går att odla i vårt klimat (oftast upp till zon 1-4). Tydliga odlingsbeskrivningar och fina bilder. 

    120:- 200:-
    i lager
  • 135:- 155:-
    Rea

    Här berättar Lisa & Jonatan om gamla slöjdade saker de hittat i Västergötlands museums magasin och hur man kan göra dem själv. Gärna med en lite personlig prägel och kanske även annat användningsområde. Det är ganska lätta saker att göra som passar bra för nybörjare och  barn/ungdom. 

    135:- 155:-
    i lager
  • 150:- 180:-
    Rea

    Det är med stor entusiasm och erfarenhet författarna här berättar om alla de lyckade och misslyckade kryddningar de provat. De ger, på finsmakares vis, också recept på olika maträtter som passar till de olika dryckerna. En riktigt mysig och inspirerande bok för den som vill sätta sig in i brännivnskryddningens ädla konst och stora värld av smaker. 

    150:- 180:-
    i lager
  • 150:- 220:-
    Rea

    Alf, som även gjort böckerna om rökning och styckning här i bokklubben, har även skrivit en bok om hur man rensar och tillagar fisk. Steg för steg och med tydliga illustrationer visas hur man tar tillvara alla de vanliga svenska fiskarna, samt kräftor och ål.

    150:- 220:-
    i lager
  • 180:- 220:-
    Rea

    En enkel och lättillgänglig om odling på friland, i växthus eller kruka. Tar upp alla vanliga och några ovanliga grönsaker och hur man odlar dem.En utmärkt nybörjarbok med mycket bilder. 

    180:- 220:-
    i lager
  • 180:- 250:-
    Rea

    "Nya järnsmidesboken", in english. Here you will find descriptions, with complete technical instructions, of the whole process, from how to build up a simple forge to the necessary tools and the basics of blacksmithing. 

    180:- 250:-
    i lager
  • 180:- 200:-
    Rea

    Om hur småbrukar­paret Margareta och Ingemar lever, tänker och försörjer sig på sin lilla gård i Västergötland. Varvat med bilder från gården och naturen runt om­kring, berättar Ingemar om livet, arbetet och tidens gång på gården, om sina observationer i naturen och om sina tankar om samhället. 

    180:- 200:-
    i lager
  • 180:- 200:-
    Rea

    Plåt finns ju överflöd runt omkring oss så varför inte utnyttja det och låta konservburken eller kapsylen tjänstgöra en vända som stekspade eller julgranspynt innan det åker i återvinning? I den här boken får man lära sig att klippa, bocka, vika, nita, löda och göra mönster i plåt. Ett 20- tal beskrivningar av nytto- och prydnadsföremål som kan tillverkas...

    180:- 200:-
    i lager
  • 180:- 220:-

    En härlig bok som på ett tydligt sätt lär ut hur man steg för steg flätar korgar. Förutom grunderna visas olika tekniker för bottnar, sido­flätning, kanter och skarvning. Boken tar även upp hur man odlar sin egen pil och hur man flätar olika saker till trädgården. 

    180:- 220:-
    Köp
    Reducerat pris!
    Tillfälligt slut
  • 190:- 210:-
    Rea

    Torkade och kallrökta korvar, som t ex Salami, är ett utmärkt och gott sätt att konservera kött, med traditioner över hela Europa. I denna bok får vi följa med på en resa till småskaliga korvtillverkare i Tyskland, Ungern, Italien, Spanien, Frankrike och Danmark och ta del av recept och tillvägagångssätt för att göra olika traditionella korvar. Kallrökta...

    190:- 210:-
    Köp
    Tillfälligt slut
  • 200:- 220:-
    Rea

    Alf Andersson som redan har tre böcker här i bokklubben kommer nu med en kokbok med inriktning på vilt. Många recept på rådjur, vildsvin, älg, hjort och skogsfågel, men också tips på hur man bäst hanterar, styckar och förbereder köttet.

    200:- 220:-
    i lager
Showing 1 - 17 of 17 items