Mat Det finns 23 produkter.

Showing 1 - 23 of 23 items
  • 180:-

    En ny fin bok om mjölksyrajäsning. Många vackra bilder på annorlunda och nya syrningar. Recepten utgår ofta från att man syrar 2-liters satser i glasburkar. Mycket nyttig info om hur syrningen fungerar och på slutet även ett litet kort kapitel för den som vill syra till försäljning.

    180:-
    i lager
  • 250:-

    Från enkla och vanliga råvarorna som frukt, rotsaker och svamp, till mer avancerade som fisk, ägg, kött och kyckling. Hur man bygger sin egen tork, samt recept på mat av torkade råvaror. Intressant både för den som vill göra sin egen torkade friluftsmat och för den som mest är ute efter att ta tillvara gårdens produkter.

    250:-
    i lager
  • 200:- 220:-
    Rea

    Alf Andersson som redan har tre böcker här i bokklubben kommer nu med en kokbok med inriktning på vilt. Många recept på rådjur, vildsvin, älg, hjort och skogsfågel, men också tips på hur man bäst hanterar, styckar och förbereder köttet.

    200:- 220:-
    i lager
  • 150:- 220:-
    Rea

    Alf, som även gjort böckerna om rökning och styckning här i bokklubben, har även skrivit en bok om hur man rensar och tillagar fisk. Steg för steg och med tydliga illustrationer visas hur man tar tillvara alla de vanliga svenska fiskarna, samt kräftor och ål.

    150:- 220:-
    i lager
  • 150:- 180:-
    Rea

    Det är med stor entusiasm och erfarenhet författarna här berättar om alla de lyckade och misslyckade kryddningar de provat. De ger, på finsmakares vis, också recept på olika maträtter som passar till de olika dryckerna. En riktigt mysig och inspirerande bok för den som vill sätta sig in i brännivnskryddningens ädla konst och stora värld av smaker. 

    150:- 180:-
    i lager
  • 175:-

    Annelies utgår i denna bok från det hela sädeskornet när hon berättar om olika möjligheter för oss att använda spannmål som föda. Förutom de svenska sädesslagen, tar hon upp ett urval utländska.

    175:-
    i lager
  • 130:-

    Tar upp principerna bakom bakningen och vad man behöver veta för att själv experimentera sig fram. Vidare behandlas malning av säd, surdeg och honungsjäsmedel, dextrinering, bakugnar, pålägg, glutenfritt bröd och mycket mer. 

    130:-
    Köp
    Tillfälligt slut
  • 300:-

    En ny utökad upplaga av den klassiska självhushållarbibeln! Detta är den mest övergripande bok som finns inom det stora området självhushållning och den ger en god överblick över det mesta man behöver veta inom odling, hantverk, byggande, tillvaratagande, energi och djurhållning.

    300:-
    Köp
    Tillfälligt slut
  • 190:- 210:-
    Rea

    Torkade och kallrökta korvar, som t ex Salami, är ett utmärkt och gott sätt att konservera kött, med traditioner över hela Europa. I denna bok får vi följa med på en resa till småskaliga korvtillverkare i Tyskland, Ungern, Italien, Spanien, Frankrike och Danmark och ta del av recept och tillvägagångssätt för att göra olika traditionella korvar. Kallrökta...

    190:- 210:-
    Köp
    Tillfälligt slut
  • 190:-

    Charmigt personlig bok om fotografen Per Englunds mödosamma väg mot eget snus. Från uppdrivning av tobaksplantor fram till det ögonblick då han ligger på golvet, sänkt av sin första prilla på ren black mammoth. Boken innehåller en mängd råd och tips om odling, snusframställning, recept och smaksättning - allt du behöver veta för att bli självförsörjande...

    190:-
    i lager
  • 230:-

    Kanske minns ni Marias utflyttarbrev “Flemingsbacken” i Åter 1/13? Man kan anta att det gått riktigt bra med Marias självhushåll sedan dess, att döma av denna nya bok. Här berättar hon om egna erfarenheter och ger goda råd inom de flesta av självförsörjningens olika områden: odling, djurhållning, tillvaratagande och byggande. En personligt skriven handbok...

    230:-
    i lager
  • 210:-

    Den bästa boken om rökning. Tar upp allt om utrustning, råvaror, förberedelser och olika röktekniker. Recept och tillvägagångssätt för att röka i princip allt mellan himmel och jord: alla sorters kött och fisk men även grönsaker, mejeriprodukter och annat. Rekommenderas för den som har egna råvaror och vill förädla dem på ett spännande sätt. Många fina...

    210:-
    i lager
  • 190:-

    Hur man gör alla slags egna tillbehör till mat och matlagning, så som senaper, ketchup, chilisåser, vinäger, soja, pickles och inläggningar, specialsåser och torkade kryddblandningar. Enkla recept utan konserveringsmedel eller konstigheter.

    190:-
    i lager
  • 240:-

    En kokbok för jägare, eller andra med tillgång till viltkött, som vill prova på lite nya och annorlunda typer av recept. Tar upp de flesta djur som jagas i Sverige.

    240:-
    i lager
  • 90:-

    Recept på 40 olika korvar av fläsk, nöt, vilt, lamm, fågel, fisk och veg. Boken innehåller också drygt 60 recept på tillbehör, och förslag på hur och med vad de olika korvarna ska serveras.

    90:-
    Köp
    Tillfälligt slut
  • 170:-

    En kokbok som utgår från vilda vanliga växter man kan plocka själv. Varmrätter, bakning, inläggningar, sylter och drycker.

    170:-
    i lager
  • 120:-

    Inte särskilt riktad till självhushållare, utan bara en allmän och bred grundbok om bakning. Enkla recept på många olika slags bröd. Fina bilder och här och där några besök på gårdsbagerier och caféer. 

    120:-
    i lager
  • 220:-

    En allmän självhushållningsbok som i 100 olika småtexter berättar hur man t ex mjölksyrar grönsaker, hässjar hö, slaktar får, odlar kryddor, bygger ett stall och 95 andra saker. Går inte direkt på djupet, men bredden gör det till en trevlig och inspirerande läsning som ger en inblick i självhushållningens olika spännande göromål. 223 sidor.

    220:-
    i lager
  • 140:-

    En liten bok om att ta tillvara frukt och bär som är charmig i sin enkelhet. Inget trixande med olika smaksättningar och variationer. För varje bär eller frukt finns bara några få enkla grundrecep, t ex en sylt, en marmelad, en saft och ev kanske en efterrätt eller något annat roligt. Bra för nybörjaren som slipper välja bland otaliga moderna...

    140:-
    i lager
  • 200:-

    Förutom de vanliga surkål, kombucha, ost, surdeg och filmjölk finns här en massa spännande recept om t ex Dosa, Acarje, Nötost, Gingerbug, Honungssoda, Fläderchampagne, Krusbärssoda och mjölksyrade rabarber. Förvisso bygger vissa av recepten på råvaror som inte är så lätta att framställa själv, men här finns ändå många intressanta nyheter som...

    200:-
    i lager
  • 240:-

    De som gillade “Självhushållning på Djupadal” och är intresserade av matlagning behöver nog ha denna bok. En samling originella men enkla recept baserade på de råvaror familjen Mandelmann själv producerar på sin gård. För den självhushållningsintresserade finns en massa inspiration och spännande idéer att hämta här. Varvat med teckningar, bilder och små...

    240:-
    i lager
  • 190:-

    Massor av inspiration om vad kan man kan göra med allt man odlat. Det här är ingen vanlig kokbok med exakta recept, utan för varje grönsak ges olika tips på sätt att tillaga, kombinera och krydda den. Har man t ex fått ett överskott på rödbetor så hittar man garanterat något nytt sätt att använda dem på i denna bok. 

    190:-
    i lager
  • 180:-

    En utförlig bok över svenska växter man kan äta och använda i matlagning. De flesta vanliga, lätta att hitta och tillaga eller kan ätas som de är. Växterna är sorterade efter lämplig årstid för skörd.

    180:-
    i lager
Showing 1 - 23 of 23 items