Mat Det finns 11 produkter.

Showing 1 - 11 of 11 items
  • 190:- 220:-
    Rea

    Alf Andersson som redan har tre böcker här i bokklubben kommer nu med en kokbok med inriktning på vilt. Många recept på rådjur, vildsvin, älg, hjort och skogsfågel, men också tips på hur man bäst hanterar, styckar och förbereder köttet.

    190:- 220:-
    i lager
  • 120:- 220:-
    Rea

    Alf, som även gjort böckerna om rökning och styckning här i bokklubben, har även skrivit en bok om hur man rensar och tillagar fisk. Steg för steg och med tydliga illustrationer visas hur man tar tillvara alla de vanliga svenska fiskarna, samt kräftor och ål.

    120:- 220:-
    i lager
  • 130:- 180:-
    Rea

    Det är med stor entusiasm och erfarenhet författarna här berättar om alla de lyckade och misslyckade kryddningar de provat. De ger, på finsmakares vis, också recept på olika maträtter som passar till de olika dryckerna. En riktigt mysig och inspirerande bok för den som vill sätta sig in i brännivnskryddningens ädla konst och stora värld av smaker. 

    130:- 180:-
    i lager
  • 145:- 175:-
    Rea

    Annelies utgår i denna bok från det hela sädeskornet när hon berättar om olika möjligheter för oss att använda spannmål som föda. Förutom de svenska sädesslagen, tar hon upp ett urval utländska.

    145:- 175:-
    i lager
  • 170:- 190:-
    Rea

    Charmigt personlig bok om fotografen Per Englunds mödosamma väg mot eget snus. Från uppdrivning av tobaksplantor fram till det ögonblick då han ligger på golvet, sänkt av sin första prilla på ren black mammoth. Boken innehåller en mängd råd och tips om odling, snusframställning, recept och smaksättning - allt du behöver veta för att bli självförsörjande...

    170:- 190:-
    i lager
  • 210:- 230:-
    Rea

    Kanske minns ni Marias utflyttarbrev “Flemingsbacken” i Åter 1/13? Man kan anta att det gått riktigt bra med Marias självhushåll sedan dess, att döma av denna nya bok. Här berättar hon om egna erfarenheter och ger goda råd inom de flesta av självförsörjningens olika områden: odling, djurhållning, tillvaratagande och byggande. En personligt skriven handbok...

    210:- 230:-
    i lager
  • 220:- 240:-
    Rea

    En kokbok för jägare, eller andra med tillgång till viltkött, som vill prova på lite nya och annorlunda typer av recept. Tar upp de flesta djur som jagas i Sverige.

    220:- 240:-
    i lager
  • 95:- 120:-
    Rea

    Inte särskilt riktad till självhushållare, utan bara en allmän och bred grundbok om bakning. Enkla recept på många olika slags bröd. Fina bilder och här och där några besök på gårdsbagerier och caféer. 

    95:- 120:-
    i lager
  • 120:- 140:-
    Rea

    En liten bok om att ta tillvara frukt och bär som är charmig i sin enkelhet. Inget trixande med olika smaksättningar och variationer. För varje bär eller frukt finns bara några få enkla grundrecep, t ex en sylt, en marmelad, en saft och ev kanske en efterrätt eller något annat roligt. Bra för nybörjaren som slipper välja bland otaliga moderna...

    120:- 140:-
    i lager
  • 210:- 240:-
    Rea

    De som gillade “Självhushållning på Djupadal” och är intresserade av matlagning behöver nog ha denna bok. En samling originella men enkla recept baserade på de råvaror familjen Mandelmann själv producerar på sin gård. För den självhushållningsintresserade finns en massa inspiration och spännande idéer att hämta här. Varvat med teckningar, bilder och små...

    210:- 240:-
    Köp
    Tillfälligt slut
  • 180:- 190:-
    Rea

    Massor av inspiration om vad kan man kan göra med allt man odlat. Det här är ingen vanlig kokbok med exakta recept, utan för varje grönsak ges olika tips på sätt att tillaga, kombinera och krydda den. Har man t ex fått ett överskott på rödbetor så hittar man garanterat något nytt sätt att använda dem på i denna bok. 

    180:- 190:-
    i lager
Showing 1 - 11 of 11 items