Ved

1169

New

Späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder. Intressant för alla stora och små vedeldare. 

Mer detaljer

23 i lager

80:-

170:-

-90:-

Betyg:

4
7 recensioner

Ge betyg & recensera

Mer information

OBS, detta är inte den nyutkomna pocketutgåvan utan en inbunden bok med hårdar pärmar.

Ved -Allt om huggning, stapling och torkning - och vedeldningens själ. 

Lars Mytting

Ved är en vetenskap och en passion.

Författaren Lars Mytting har sökt upp några av Norges kallaste trakter och tagit kontakt med vedeldare och vedhuggare. Han har stannat vid vägkorsningar, lyssnat efter motorsågsljud eller allra helst det stilla gnisslandet från en pensionär med bågsåg. Med humor, värme och fackkunskap gör han ett porträtt av en norsk vedeldartradition - en tradition som generation efter generation har fört vidare insikter om vilket slags trä som ger den bästa veden, hur veden ska staplas för att torka ordentligt och vilken slags eldstad som ger den bästa värmen.

Den här boken är en komplett informationskälla om ved. Författaren Lars Mytting har samlat erfarenheter från fullfjädrade vedeldare samt från en rad ledande forskare. Ved är späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder.

Ved är en nyttig bok som ger värdefull insikt för alla som eldar med ved både för dem som handlar veden i säck eller hugger lite på fritiden, och de riktiga vedentusiasterna. Det finns mycket pengar att spara på att använda rätt eldstad och en korrekt eldningsmetod och glädjen över brasan blir ännu större.

Den svenska utgåvan har anpassats efter svensk eldningstradition, en nödvändighet då norrmännen i huvudsak eldar i eldstäder av gjutjärn, medan få har kakelugnar som på norska heter just svenskeovn. Den svenska utgåvan innehåller 16 extra sidor med extrakapitel om kakelugnar och mer bildmaterial.

• Inbunden, hårda pärmar.
• Antal sidor: 171
• Utg.datum: 2012-10-06
• Upplaga: 1
• Förlag: Natur & Kultur
• Översättare: Ulf Gyllenhak
• Originaltitel: Hel ved: alt om huggning, stabling og tørking - og vedfyring
• Medarbetare: Persson, Richard (form) / Mytting, Lars (foto)
• Dimensioner: 230 x 170 x 20 mm
• Vikt: 567 g
• SAB: Ppbca
• ISBN: 9789127133969

Recensioner (7)

av MickeMård den 2016-07-13
4
Text: Bra bok om ved. Lär en det mesta en behöver veta. Lättläst.
av Fjällvråk den 2016-05-23
5
Text: Köpte den som gåva till min far som är en riktig vedentusiast. Boken hade gärna fått vara ännu några nyanser djupgående men både han och jag läser med stor behållning. Rekommenderas!
av Jennifer den 2016-03-28
5
Text: Lättläst och riktigt rolig bok om ved ur alla aspekter, men även med en hel del fakta och god råd både för den som eldar mycket och den som mest myseldar.
av Frida T den 2015-12-14
5
Text: Mycket bra tips om vedhantering och eldning. Lärorik, både och för nybörjaren och den som värmt med ved i åratal!
av Jaak J den 2015-12-07
4
Text: Lätt att läsa och en en lämplig julklapp för de som är nybörjare i ämnet, som jag :-)
Page: 12

Ge betyg & recensera
stäng
Betyg:
Namn:
Text:
  Skicka recension

Vissa som köpt denna köpte även:

> > >
Ved

Ved

Späckad med fakta om inköp av ved, staplingsmetoder, torkning och eldning. Dessutom innehåller boken avsnitt om skogsskötsel, miljöaspekter, motorsåghistoria och olika sorters eldstäder. Intressant för alla stora och små vedeldare.